"Зараз набагато краще. І це не кінець". Голова Одеської ОВА повідомив про посилення ППО в області

В Одеській області за рік створено велику кількість мобільних вогневих груп, зазначив голова ОВА
Фото: Сили оборони півдня України / Telegram (архів)

В Одеській області від початку року значно посилили протиповітряну оборону. Про це на пресконференції 22 грудня повідомив голова ОВА Олег Кіпер. Відеозапис опублікували на його сторінці в Telegram.

Кіпера запитали, яких заходів вжили цього року, щоб посилити ППО в регіоні.

"Те, що було раніше, – зараз набагато краще. Президент [України Володимир Зеленський] обіцяв і не забуває про Одесу – він нас постійно посилює. І це не кінець. Певні процеси постійно, по можливості партнерів, відбуваються", – відповів Кіпер.

За його словами, у регіоні створили велику кількість мобільних вогневих груп.

Кіпер зазначив, що Одеська область – найбільша в Україні, тож не завжди вдається перекривати всю берегову лінію від Shahed. Окрім того, траплялися випадки, коли російські ударні БПЛА атакували область через територію Молдови та Румунії, додав голова ОВА.

Контекст:

За даними президента України Володимира Зеленського, країна-агресор Росія протягом вересня застосувала проти України 246 ракет, 538 дронів Shahed (а загалом 746 ударних дронів) і 1159 керованих авіабомб.

У жовтні російські окупанти запустили по Україні 243 дрони-камікадзе Shahed іранського виробництва, українська протиповітряна оборона збила 228 із них, повідомив 2 листопада глава Офісу президента України Андрій Єрмак. Після цього були нові атаки з боку ворога.

Зокрема, минулої ночі українські військові збили 24 із 28 випущених окупантами дронів Shahed. У Києві уламки збитих дронів упали у трьох районах міста, поранено двох людей, пошкоджено житлові будинки.

Увечері 22 грудня сили ППО знищили всі сім ударних БПЛА, якими окупанти атакували Одеську область.