"Зацікавлені у зміцненні співпраці". Шмигаль зустрівся із главою міноборони Італії

Шмигаль: Цінуємо підтримку України з боку Італії на шляху до НАТО
Фото: Денис Шмигаль Прем‘єр-міністр України / Telegram
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 27 квітня провів зустріч із міністром оборони Італії Гвідо Крозетто у межах свого візиту до країни. Про це Шмигаль повідомив у Telegram.

"Цінуємо підтримку України з боку Італії на шляху до НАТО. Українська армія за підтримки союзників уже впроваджує найкращі стандарти Альянсу й на практиці доводить перевагу цих стандартів у війні з Росією", – написав Шмигаль.

Шмигаль подякував Італії за шість пакетів військово-технічної допомоги Україні.

"Ми зацікавлені у зміцненні співпраці з Італією як з одним із ключових союзників в оборонній сфері", додав прем’єр.

Під час візиту до Італії Шмигаль також зустрівся із президентом Італії Серджо Маттареллою. Вони обговорили співпрацю у фінансовій, оборонній і санкційній сферах. Окрім того, Шмигаль і Маттарелла обговорили формулу миру, запропоновану президентом України Володимиром Зеленським. Також український прем'єр висловив сподівання, що Італія у майбутньому підтримає вступ України в НАТО.

Шмигаль зустрівся і з прем'єр-міністеркою Італії Джорджею Мелоні. Вони обговорили питання звільнення цивільних українців, зокрема дітей, із російського полону.

Як заявили у пресслужбі, Мелоні сказала, що Італія й надалі підтримуватиме Україну на її шляху до членства у Європейському союзі, а також "високо оцінила українські реформи".

Окрім того, глава українського уряду взяв участь у конференції з питань відновлення України, яку проводили у Римі.

Контекст:

Італія підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Вона надає військову допомогу Україні, але списків постачань не публікує.

26 квітня у Римі відбулася конференція щодо відновлення України, яку ініціювала Італія.