Зеленський: Битва за Соледар, Бахмут, усю Донецьку й Луганську області триває без перепочинку

Зеленський: Кожен день української стійкості на Донбасі і кожен наш успіх в обороні там це життєво важливі здобутки для захисту всієї нашої держави
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні, яке опублікували 15 січня, подякував українським захисникам, які утримують позиції на фронті й виконують бойові завдання.

"Хочу сьогодні, як і завжди, подякувати нашим воїнам. Усім тим, хто героїчно та стійко виконує бойові завдання. Хто утримує наші позиції. І особливо на найважчих ділянках фронту. Битва за Соледар, за Бахмут, за всю Донецьку й Луганську області триває без жодної передишки, без жодної зупинки. Дякую кожному нашому бійцю, кожному нашому солдату, сержанту, офіцеру, які розуміють, наскільки важливо знищувати окупантів саме на цьому напрямку", – сказав він.

За словами Зеленського, Росія "зробила битву за міста нашого Донбасу принциповою для себе".

"Наші ж герої роблять цю битву принциповою для знищення бойового потенціалу держави-терориста. Кожен день української стійкості на Донбасі і кожен наш успіх в обороні там – це життєво важливі здобутки для захисту всієї нашої держави", – наголосив він.

Контекст:

ЗСУ зірвали плани окупантів захопити Соледар і оточити Бахмут до 26 грудня 2022 року, але наступ росіян на Донбасі триває, наголошував командувач Сухопутних військ ЗСУ і командувач східного угруповання військ Олександр Сирський 4 січня 2023 року.

Після невдалої спроби захопити Соледар і відступу від міста росіяни провели перегрупування, змінили тактику і розпочали потужний штурм, повідомили у Міноборони 9 січня. 10 січня окупанти заявляли про захоплення Соледара, проте у ЗСУ спростували цю інформацію.

Поблизу Соледара тривають жорстокі й найважчі бої, повідомили у Міноборони України 12 січня. Підступи до міста "усіяні тілами вбитих путінських військ", окупанти й далі просуваються "прямо по тілах загиблих бійців", розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

Згідно з даними Генерального штабу ЗСУ, останніми днями тривають бої поблизу Соледара. Уранці 15 січня Генштаб повідомляв про відбиті атаки окупантів поблизу Соледара. Увечері Маляр заявила, що неподалік Соледара тривають бої, а інформація про загальну картину фронту – державна таємниця.