Зеленський: Можна тимчасово окупувати територію, але неможливо окупувати любов людей до України

Зеленський: Ми боремося за своїх людей там
Фото: president.gov.ua
Україна бореться за своїх громадян на тимчасово окупованих територіях, і вони повернуться. Про це заявив президент України Володимир Зеленський 24 серпня під час урочистостей із нагоди святкування Дня Незалежності України 24 серпня, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми боремося за своїх людей там. Бо можна тимчасово окупувати територію, але неможливо окупувати любов людей до України. Можна створити безвихідь і змусити отримувати паспорти, але не можна паспортизувати їхні українські серця. Те, що деякі люди на Донбасі й у Криму бояться про це сказати, не значить, що вони бояться про це думати. І вони повернуться, бо ми – родина. І єдине, що може нас розділяти, – це щедро накритий стіл, де ми разом обов'язково піднімемо тост за те, що ми стали сильною країною", – сказав президент.

Контекст:

24 серпня Україна святкує 30-ту річницю незалежності.

У Києві сьогодні заплановано низку заходів, зокрема – військовий парад і святковий концерт.

Росія анексувала Крим після незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.

Відразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької й Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну попри надані Україною факти й докази.