Зеленський: Нашими успіхами, тиском і Patriot будемо відповідати Росії на всі прояви її зла. І ми знищимо це зло

Зеленський: Ніхто інший у світі не застосовує зброю проти зла ефективніше, ніж українці
Фото: president.gov.ua
Україна відповідатиме Росії на прояви зла успіхами на полі бою і тиском. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у вечірньому зверненні 29 травня, яке опублікувала його пресслужба.

Президент нагадав, що сьогодні Росія здійснила кілька атак проти України. Більшість ракет і дронів-камікадзе збили сили протиповітряної оборони. За словами глави держави, це врятувало "мінімум сотні життів".

"Але кожна така терористична атака повертає нас і весь світ до очевидного висновку: Росія хоче пройти до кінця шляхом зла, тобто до своєї поразки, бо у зла не буває й не може бути іншого кінця, окрім поразки", – заявив Зеленський.

За його словами, світ "повинен бачити, що терор програє".

"Коли Patriot у руках українців забезпечують 100-відсоткове збиття будь-яких російських ракет, терор програє. Коли світ збільшує тиск на Росію, зокрема санкційний, коли ізоляція терориста зростає, коли будь-якої близькості з Москвою соромляться її колишні партнери, терор програє. І, звичайно, немає більшого приниження для держави-терориста, ніж успіхи наших воїнів. Власне, нашими успіхами, нашим тиском, нашими Patriot ми маємо й будемо далі відповідати Росії на всі прояви її зла. І ми знищимо це зло. Ніхто інший у світі не застосовує зброю проти зла ефективніше, ніж українці", – заявив глава держави.

Контекст:

Увечері 29 травня в Генштабі ЗСУ уточнили, що вночі сили оборони збили 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 і 30 із 38 ударних БПЛА Shahed-136/131. За інформацією КМВА, над Києвом уночі збили понад 40 російських ракет і дронів.

За кілька годин після нічної атаки Росія знову завдала ракетного удару по Києву. За даними мера столиці Віталія Кличка, уламки збитих ракет упали в кількох районах, одну людину поранено. У КМВА заявили, що всі повітряні цілі, які атакували столицю, успішно збили.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував у Facebook, що під час останньої атаки окупанти випустили по території Київської області 11 балістичних і крилатих ракет наземного базування з ОТРК "Іскандер" – "Іскандер-М" та "Іскандер-К". Усі цілі знищено, зазначив головком ЗСУ.