Зеленський назвав "останню надію" Росії у війні проти України

Зеленський закликав українців реагувати на попередження військових і сигнали повітряної тривоги "поки в окупантів є ракети"

Фото: president.gov.ua
Росія не відмовилася від тактики терору у війні проти України. Про це 12 грудня у вечірньому відеозверненні, яке опублікували у Facebook Офісу президента, заявив глава Української держави Володимир Зеленський.

"Відсутність масованих ракетних ударів говорить лише про те, що ворог до них готується і може вдарити в будь-який час. Хоча очевидно, що і без світла ми добре знаємо, куди стріляти і що звільняти, Росія все одно надіється на блекаути. Це остання надія терористів", – сказав президент.

Зеленський закликав українців реагувати на попередження військових і сигнали повітряної тривоги, "поки в окупантів є ракети".

"На всіх рівнях маємо бути готовими до будь-яких ворожих намірів. І зробимо все, щоб пройти цю зиму, – наголосив президент. – Щодня ми додаємо Україні нових енергетичних сил. Після кожного російського удару відновлюємо систему. Настільки, наскільки це можливо. Ми робимо все, щоб ввезти в Україну якнайбільше обладнання, яке може компенсувати шкоду від влучань ракет".

Контекст:

За словами Зеленського, за вісім місяців повномасштабної війни Росія застосувала проти України приблизно 4,7 тис. ракет.

Окупанти від жовтня провели вісім масованих атак по енергооб'єктах України, випустивши понад 1000 ракет і снарядів. У країні почали вводити екстрені вимкнення електроенергії, фіксували проблеми з водо- й теплопостачанням.

Останній масований ракетний обстріл України відбувся 5 грудня. Російські війська випустили понад 70 ракет, ЗСУ збили більш ніж 60, повідомило командування Повітряних сил. Росіяни провели три хвилі обстрілів.