Зеленський підписав закони про скасування ПДВ і мита на ввезення дронів, тепловізорів і рацій

Президент підписав закони 22 лютого
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 22 лютого підписав закони про звільнення від податку на додаткову вартість і мита ввезення безпілотників, тепловізорів, коліматорів, приладів нічного бачення й рацій.

Про це свідчить інформація у картках закону №2906-IX "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сприяння ввезенню на територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів" і №2907-IX "Про внесення зміни до розділу ХХІ "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо сприяння ввезенню на митну територію України безпілотних літальних апаратів та деяких інших товарів".

Контекст:

Верховна Рада ухвалила закони 6 лютого. Згідно з документами, на період дії воєнного стану в Україні, але не більше ніж до 1 січня 2024 року, звільняють від оподаткування ввізним митом і ПДВ операції із ввезення на митну територію України БПЛА, оптичних та коліматорних прицілів, прицілів нічного бачення, тепловізійних біноклів, монокулярів і приладів нічного бачення.

Пільги не застосовуватимуть до товарів, які походять із країни, визнаної державою-окупантом і/або державою-агресором, і які ввозять із території держави-окупанта або з окупованої території України, ідеться в документі.