Зеленський після візиту на передову під Бахмутом приїхав до Херсонської області

Зеленський оглянув один зі зруйнованих енергооб'єктів регіону
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський перебуває з робочим візитом у Херсонській області. Про це він повідомив у Telegram.

Зеленський оприлюднив відео візиту до села Посад-Покровське, де внаслідок бойових дій зруйновано багато будинків і об'єктів інфраструктури.

Там президент оглянув "пункт незламності" та один із мобільних будинків, поспілкувався з місцевими жителями про їхні потреби, а також, відповідаючи на запитання однієї із жінок, запевнив у перемозі України.

"Зараз тут триває відновлення електро- і водопостачання, відбудовується медична амбулаторія, люди повертаються, – написав він. – Усе відновимо, усе відбудуємо. Так само, як і кожне місто й село, яке постраждало від окупантів".

Згідно з релізом, опублікованим на сайті Офісу президента, Зеленський у Херсонській області "провів координаційну нараду з питань актуальної безпекової ситуації та ліквідації наслідків пошкоджень об'єктів критичної інфраструктури регіону".

"Глава держави заслухав доповідь військового командування щодо оперативної обстановки в зоні відповідальності. Учасники наради обговорили відбудову пошкодженої інфраструктури в області та стан розмінування деокупованих територій. Окрему увагу приділили відновленню електромереж Херсонщини і забезпеченню ремонтних бригад необхідними матеріалами. Президент також вручив державні нагороди українським військовослужбовцям, які беруть участь в обороні Херсонської області від ворога", – зазначено в повідомленні.

Також Зеленський опублікував відео візиту на один зі зруйнованих енергооб'єктів області. Він побував там разом із міністром енергетики Германом Галущенком і головою "Укренерго" Володимиром Кудрицьким.

Контекст:

22 березня Зеленський був із робочою поїздкою в Донецькій області, там він, зокрема, відвідав передові позиції українських захисників на бахмутському напрямку.