Зеленський показав відео переговорів із Сунаком, прем'єр Британії анонсував постачання військової допомоги в Україну

Зеленський і Сунак поговорили телефоном
Фото: president.gov.ua
Найближчими тижнями в Україну з Великобританії надійде партія зенітних гармат і ракет для систем протиповітряної оборони малої дальності.

Про це під час сьогоднішньої розмови із президентом України Володимиром Зеленським повідомив прем'єр-міністр Великобританії Ріші Сунак, інформує пресслужба британського уряду.

Зеленський повідомляв, що під час розмови йшлося про українську формулу миру. У британському уряді додали: двоє лідерів говорили також про нову хвилю ракетних ударів РФ по інфраструктурі України й Зеленський подякував Британії за допомогу з генераторами.

Сунак, зі свого боку, звернув увагу на результативність роботи української ППО в перехопленні російських ракет.

"Обидва лідери погодилися з тим, що важливо припинити нещирі заклики Росії до припинення вогню, і прем'єр-міністр додав, що Кремлю необхідно вивести свої війська, перш ніж можна буде розглядати можливість укладання будь-якої угоди. Лідери домовилися знову поговорити найближчими тижнями", – додали автори релізу.

Зеленський у Facebook опублікував відео, на якому показано початок їхньої бесіди: двоє лідерів обмінялися вітанням і поговорили про візит першої леді України Олени Зеленської до Великобританії, а президент України, серед іншого, пожартував, що забуває про те, що перша леді – його дружина, і подякував Сунаку за нагадування про це.

Контекст:

Великобританія підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення РФ, робила це й раніше. 2022 року Великобританія надала Україні військову допомогу більше ніж на £3 млрд, розповів Сунак під час візиту в Київ 19 листопада.