Зеленський попросив в ООН допомоги в забезпеченні Донбасу питною водою

Зустріч відбулася в Києві
Фото: president.gov.ua

Україна зацікавлена в залученні ООН до вирішення проблем, пов'язаних із російською агресією в Криму і на Донбасі, підкреслив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з координаторкою ООН Оснат Лубрані.

Організація Об'єднаних Націй може допомогти Україні у вирішенні проблем із питною водою на Донбасі. Про це 24 жовтня заявив на зустрічі в Києві з координаторкою ООН в Україні та з гуманітарних питань Оснат Лубрані, інформує сайт глави держави.

"Хотіли б, щоб ви звернули увагу на такий важливий проєкт, який нам дуже складно витягнути тільки за рахунок бюджету України, – це питання питної води для Донбасу. Хочу нагадати, що підприємство "Вода Донбасу" забезпечує весь Донбас – не тільки контрольований українською владою, а й той Донбас, який тимчасово окупований", – сказав Зеленський.

За його словами, ідеться і про реконструкцію, і про будівництво мережі водогону.

Президент зазначив, що Україна зацікавлена в активному залученні ООН "до подолання викликів, пов'язаних із російською агресією в Криму і на Донбасі".

"Співрозмовники також обговорили допомогу Україні від ООН у боротьбі з пандемією коронавірусу, гуманітарну підтримку та відновлення Донбасу, зокрема інфраструктурні проєкти", – зазначили в Офісі президента України.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

До складу "Води Донбасу" входять дев'ять фільтрувальних станцій, 152 водопровідно-насосні станції, 24 каналізаційні очисні споруди, 74 каналізаційно-насосні станції.