Зеленський провів засідання ставку верховного головнокомандувача. Обговорили захист енергосистеми та план дій ворога

Зеленський обговорив із командувачем військ ситуацію на фронті
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський провів чергове засідання ставки верховного головнокомандувача. Однією з головних тем було формування надійного захисту енергетичної мережі країни від повітряних атак російської армії, повідомляють у Telegram-каналі президента 24 жовтня.

Учасники зустрічі заслухали доповіді командувачів військ оперативних напрямків про актуальну ситуацію на передовій і розглянули ймовірні дії ворога на найближчий період. Крім цього, обговорили питання відновлення об'єктів енергетики, які було пошкоджено внаслідок нещодавніх влучень російських ракет і дронів-камікадзе.

Також учасники ставки розглянули альтернативні способи тимчасового забезпечення населення й підприємств електроенергією та зв'язком, доки тривають відновлювальні роботи.

Зеленський також нагадав у повідомленні про необхідність заощаджувати електрику.

"Кожен із вимкнутих непотрібних електроприладів – це внесок у швидше відновлення стабільного й постійного електропостачання на всій території України", – ідеться в повідомленні.

Контекст:

Ставка верховного головнокомандувача – надзвичайний орган вищого військового керівництва України, який у період війни здійснює стратегічне управління ЗСУ та іншими військовими формуваннями держави.

Зеленський збирає ставку з інтервалом у кілька днів, попереднє засідання провели 21 жовтня.