Красномовне задимлення на Кримському мосту – свідчення того, що Україна не залишить без відповіді жодного злочину РФ – Зеленський

Зеленський: Україна не залишить без відповіді жодного злочину країни-агресора Росії
Фото: president.gov.ua

Від початку доби 13 серпня і до 18.00 лише із Херсонської області є 17 повідомлень про обстріли. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення. Його опублікувала пресслужба Офісу президента.

"А ще – Миколаївська область, Запоріжжя, Донбас, Харківська область, прикордоння з Росією в районах північного сходу. Усюди наші воїни відповідають окупантам на терор. Жодного дня не буває такого, щоб російське зло не отримувало нашої цілком справедливої відповіді", – сказав президент.

Кожен український воїн, який дає Україні результат на передовій, може повернути країні справедливість, сказав президент. І додав: російські терористи мають відчувати, що їх буде знищено.

"Кожен знищений окупант, усі одиниці спаленої російської техніки, вогонь замість їхніх штабів і складів, дуже красномовне задимлення на Кримському мосту і не тільки – усе це свідчення того, що ми жодного злочину Росії не залишимо без відповіді", – заявив глава держави.

Зеленський наголосив, що зараз можуть бути лише дві "особисті лінії поведінки": боротися за Україну або допомагати боротися й рятувати життя.

 

Контекст:

13 серпня російські окупанти обстріляли Херсонську область. За даними міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, станом на 17.00 унаслідок російської агресії постраждало 20 осіб. Із них семеро загиблих (п'ятеро людей – у Широкій Балці та двоє – у Станіславі) і 13 поранених (по троє – у Херсоні й Бериславі, по двоє – у Станіславі й Комишанах, по одному – у Велетенському, Золотій Балці та Новокаїрах).

Серед загиблих родина – чоловік, дружина та їхній 12-річний син і донька, якій було лише 23 дні. 14 серпня в регіоні день жалоби.