Зеленський виступає за залучення представників українських релігійних організацій до роботи контактної групи щодо Донбасу

Зеленський зустрівся із представниками релігійних організацій
Фото: president.gov.ua

На думку президента України Володимира Зеленського, представників українських релігійних організацій необхідно долучити до роботи тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі для участі у розв'язанні гуманітарних питань.

Президент України Володимир Зеленський висловився за участь представників українських релігійних організацій у роботі тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі. Про це він сказав 19 жовтня на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, повідомила пресслужба глави держави.

"Володимир Зеленський подякував представникам релігійних організацій за участь у засіданні тристоронньої контактної групи та висловився за їхнє долучення до роботи ТКГ у сфері гуманітарних питань, зокрема взаємного звільнення утримуваних осіб, доступу Міжнародного комітету Червоного Хреста до місць утримання на тимчасово окупованих територіях тощо", – ідеться в повідомленні.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Переговори про врегулювання конфлікту ведуть у межах тристоронньої контактної групи в Мінську (Україна – ОБСЄ – Росія) і "Нормандської четвірки" (Україна – Німеччина – Франція  Росія).