Зеленський заявив про підготовку "нового потужного санкційного списку" осіб, які працюють на російську агресію

Зеленський анонсував новий санкційний список, куди увійдуть особи, які підтримують російську агресію
Фото: president.gov.ua

Апарат РНБО України разом з урядом країни і низкою українських міністерств готує новий потужний санкційний список осіб, які працюють на агресію. Про це президент України Володимир Зеленський заявив 7 квітня під час вечірнього звернення, відео якого оприлюднила в YouTube пресслужба глави держави.

"Вони [особи, які працюють на російську агресію] будуть заблоковані", – запевнив Зеленський.

Президент повідомив також, що 7 квітня провів тривалу нараду щодо енергетики. Обговорювали як стратегічні питання – розвиток і захист енергосистеми України за будь-яких умов, так і поточні – про енергозабезпечення населення й українського бізнесу.

Зеленський раніше у зверненні 1 квітня запевнив, що Україна й далі працюватиме над санкціями для тих, хто допомагає країні-агресору Росії. Глава держави нагадав, що 1 квітня підписав два укази щодо санкцій проти тих, хто працює на російську агресію. За його словами, до списку потрапили посадові особи держави-агресора, його ВПК – сотні компаній – і колабораціоністи. Ідеться про більш ніж 650 нових санкційних осіб – фізичних і юридичних.

Під санкції РНБО України 1 квітня, за даними видання "Медуза", потрапили найближчі родичі заступника глави Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва, колишньої російської гімнастки та ймовірної коханки президента РФ Володимира Путіна Аліни Кабаєвої, глави Чечні Рамзана Кадирова і заступника глави адміністрації президента Росії Сергія Кирієнка.

Контекст:

Зеленський неодноразово затверджував санкції проти фізосіб і юридичних осіб, пов'язаних із країною-агресором – Росією.

Зокрема, 26 лютого глава держави підписав три укази – проти загалом 286 фізосіб і 92 юридичних осіб.