Зеленський заявив, що задоволений роботою Кравчука в контактній групі

Зеленський оцінив роботу Кравчука
Фото: EPA

Президент України Володимир Зеленський заявив, що після того, як українську делегацію у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі очолив Леонід Кравчук, з'явилися досягнення.

Президент України Володимир Зеленський задоволений роботою першого президента Леоніда Кравчука на посаді голови української делегації у тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі. Про це Зеленський сказав журналістам 20 серпня під час візиту в Херсонську область, пише "Інтерфакс-Україна".

"Я дуже задоволений Леонідом Макаровичем Кравчуком... Дуже задоволений, наразі є досягнення", – сказав глава держави.

Він зазначив, що на Донбасі бойових поранень і жертв немає приблизно місяць.

"Я вважаю, що це велике досягнення", – сказав президент.

Зеленський переконаний, що робота у форматі ТКГ має тривати.

"Мають постійно зустрічатися, щоб ця конструкція не розвалилася. Це дуже складно. Це дуже тендітна конструкція, повірте мені", – заявив глава держави.

Зеленський додав, що вдячний за роботу попередньому голові делегації, другому президенту України Леонідові Кучмі.

2014 року, відразу після анексії Криму, Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Переговори про врегулювання конфлікту проводять у межах тристоронньої контактної групи в Мінську (Україна – ОБСЄ – Росія) і "Нормандської четвірки" (Україна – Німеччина – Франція – Росія).

Донедавна українську делегацію в Мінську очолював Кучма. 28 липня Офіс президента України повідомив, що Кучма подав у відставку і більше не братиме участі в роботі ТКГ. 30 липня Зеленський призначив головою делегації Кравчука. Перший президент заявляв, що своєю основною місією на цій посаді вважає завершення війни на Донбасі.