Жебрівський: 34 дітей евакуювали із Торецького центру реабілітації – поблизу нього розірвалася міна

Поблизу Торецького центру соціально-психологічної реабілітації розірвалася міна
Фото: Павло Жебрівський / Facebook

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що у Торецькому центрі соціально-психологічної реабілітації вибуховою хвилею вибило шибки.

Бойовики обстрілюють з артилерійської зброї околиці міста Торецька Донецької області, повідомив у Facebook голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"34 дітей евакуювали з Торецького центру соціально-психологічної реабілітації – поблизу нього розірвалася міна, вибуховою хвилею вибило шибки. Сімох дітей забрали додому батьки, 27 – розмістили в Торецькій лікарні, із ними вже попрацювали психологи, їхній стан задовільний. Вибиті вікна вже склять, усе необхідне є. Повноцінне харчування для дітей, що перебувають у лікарні, організували", – написав він.

Головний лікар лікарні пообіцяв, що діти перебуватимуть у закладі, поки не стабілізується ситуація.

"Обстріл околиць Торецька триває. Пошкоджені три будинки в Південному та перебитий газогін низького тиску, дві вулиці залишаються без газу. У Залізному мінами пошкоджено будинок і перебиті лінії електропостачання, унаслідок чого близько 10 тис. абонентів без електрики. Але ремонтні бригади вже працюють, обіцяють невдовзі все відновити", – заявив Жебрівський.

Прес-служба поліції Донецької області повідомила, що вранці 21 травня бойовики обстріляли з артилерії передмістя Торецька – селище Південне, пошкодивши сім приватних будинків. За попередньою інформацією, постраждалих немає. У поліції також повідомили, що під обстріл потрапив Центр соціально-психологічної реабілітації. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 258 (терористичний акт) Кримінального кодексу України.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.