Жебрівський: Сепаратисти випробовують на міцність українську Авдіївку

Жебрівський: Певною запорукою того, що сьогодні отримаємо світло в Авдіївці, є те, що Донецька фільтрувальна станція не працює, і велика частина Донецька та Ясинуватої також сидить без води
Фото: Павло Жебрівський / Facebook

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський висловив сподівання, що сьогодні в Авдіївці буде відновлено електропостачання.

Учора бойовики не дали ремонтникам обленерго можливості відновити лінії розриву з боку окупованих територій, тому електропостачання в Авдіївці досі не відновлено, сказав голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації (ВЦА) Павло Жебрівський в ефірі "112 Україна".

"П'ять поривів, які були з української сторони, тобто стріляли з того боку, наші ремонтники відновили. З того боку також є ремонтники, проте сепаратисти не дали ремонтникам обленерго, які на тій стороні, відновити лінії розриву. Вони звинуватили українську сторону в тому, що є обстріли, хоча їх не було, там були присутні і ОБСЄ і, безумовно, наші спостерігачі зі спільного координаційного центру", – зазначив він.

Жебрівський наголосив, що "сепаратисти випробовують на міцність українську Авдіївку".

"Сподіваюся, що сьогодні знову отримаємо режим тиші, знову наші спостерігачі вийдуть на передову, щоб ще раз зафіксувати, що жодного обстрілу з української сторони немає", – сказав він.

Жебрівський зазначив, що усні домовленості про режим припинення вогню для відновлення електропостачання в Авдіївці є, але письмові ще не отримали.

"Як тільки отримаємо, ремонтники з тієї сторони вийдуть. Як правило, вони збираються на 8.00. Там буквально на 2–3 години роботи", – додав він.

Жебрівський висловив сподівання, що сьогодні вдасться відновити електропостачання.

"Ще певною запорукою того, що сьогодні отримаємо світло в Авдіївці, є те, що Донецька фільтрувальна станція не працює, і велика частина Донецька та Ясинуватої також сидить без води. Тому сподіваємося, що це також допоможе отримати дозвіл на проведення робіт", – сказав голова Донецької ВЦА.

Увечері 17 лютого бойовики обстріляли Авдіївку Донецької області. Було пошкоджено вісім будинків. Зазначалося, що під вогнем бойовиків опинився старий район Авдіївки, який розташований неподалік від промзони. Увечері 18 лютого стало відомо, що місто знову опинилося без електрики внаслідок обстрілу бойовиків.

Учора Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила, що внаслідок обстрілу бойовиків "ДНР" Авдіївка знову залишилася без світла, призупинено водопостачання, теплопостачання здійснюється завдяки Авдіївському коксохімічному заводу.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії ведуться між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.