Жінка, яку врятували у Дніпрі вчора вранці, була глухонімою, тому не могла кликати на допомогу. З нею в квартирі були чоловік і однорічна дитина

З чоловіком та однорічним сином жінка жила на четвертому поверсі
Скріншот: Суспільне Новини / Facebook
Одна з жительок будинку у Дніпрі, у який 14 січня влучила російська ракета, з дитинства не чує і не говорить, тому не могла відгукуватися на крик рятувальників. Про це її сестра 15 січня написала в Instagram.

Рятувальники знайшли її вранці 15 січня, сім'я – чоловік і дитина – тоді залишалися під завалами.

"Її знайшли лише сьогодні вранці і, слава богу, живою. Вона з родиною жила в тому клятому будинку на Перемозі! Вона не могла кликати на поміч, бо з дитинства глуха! Шукають ще її однорічну дитину й чоловіка! Дай боже, знайдуть живими й неушкодженими", – написала родичка постраждалої.

Пізніше в коментарях до поста з'явилася інформація від підписників, що чоловіка й дитину виявили мертвими.

"Дніпровська панорама" пише, що її звуть Катерина Зеленська. З чоловіком Олексієм та однорічним сином Микитою вони жили на четвертому поверсі.

27-річна Катерина провела у зруйнованій квартирі 20 годин, температура тіла під час шпиталізації в лікарню становила 31 °C, повідомило "Наше місто". Вона дістала сильне переохолодження й перебуває в реанімації, де лікарі намагаються врятувати їй життя.

"Суспільне" у Facebook опублікувало відео рятувальних робіт, там видно, як Зеленську дістають із-під завалів, жінка у свідомості.

"Терпи, зайченя", – каже їй парамедик, у той час, коли її фіксують на ношах і вантажать у карету швидкої допомоги.

У профілі Зеленської в Instagram, де багато знімків дівчини із сім'єю, з'явилося у Stories відео порятунку дівчини й колажі, присвячені трагедії.

Контекст:

14 січня Росія кілька разів атакувала ракетами територію України, зокрема Дніпро. Частину ракет збили сили ППО.

Унаслідок ракетного удару по Дніпру обвалився під'їзд багатоквартирного житлового багатоповерхового будинку. Попередньо, зруйновано 72 квартири й пошкоджено понад 230 квартир, зазначили у ДСНС.

За даними українських військових, у Дніпро прилетіла протикорабельна ракета Х-22 і у ЗСУ немає вогневих засобів, здатних збивати ракети цього типу. Маса бойової частини в таких ракет – майже 950 кг.

За даними станом на 16 січня жертвами російської атаки по Дніпру стало 40 людей. Серед загиблих – троє дітей. Різні травми дістало 75 жителів.