Жителя Мар'їнки, який коректував артилерійський вогонь бойовиків, засудили до восьми років в'язниці

Засуджений передавав бойовикам дані про пересування українських військових
Фото: ЕРА

Засуджений на вісім років позбавлення волі чоловік збирав і передавав терористам "ДНР" дані про дислокацію, чисельність, маршрути пересування військовослужбовців і військової техніки Збройних сил України, розповіли в обласній прокуратурі.

Червоноармійський районний суд Донецької області засудив 41-річного жителя Мар'їнки, який працював коректувальником на бойовиків, до восьми років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Слідство з'ясувало, що засуджений у січні 2015 року за власною ініціативою співпрацював із терористичним угрупованням "ДНР".

"Він здійснював збір та передачу даних терористам щодо дислокації, чисельності, маршрутів пересування військовослужбовців та військової техніки Збройних сил України й інших військових формувань України, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції на території Мар’їнки та Мар’їнського району", – повідомили у прокуратурі.

У відомстві зазначили, що отримані дані бойовики використовували для коректування вогню.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.