Жителя Маріуполя засудили до трьох років в'язниці за пропаганду війни

Росія почала збройну агресію на сході України 2014 року
Фото: depositphotos.com

Приморський районний суд Маріуполя Донецької області засудив місцевого жителя до трьох років в'язниці за пропаганду війни. Про це 27 вересня повідомила пресслужба Донецької обласної прокуратури.

Як зазначили у відомстві, 51-річного уродженця Маріуполя засуджено за замах на територіальну цілісність і недоторканність України та пропаганду війни (ч. 1 ст. 110, ст. 436 Кримінального кодексу України).

"Прокурором у суді доведено, що в період із листопада 2018 року по червень 2020-го зловмисник репостив і розміщував на власній сторінці забороненої в Україні соціальної мережі "Однокласники" інформацію, викладену в інтернет ресурсом "Рупор Новоросии", – ідеться в повідомленні.

За даними правоохоронців, чоловік копіював і в такий спосіб поширював контент із закликами до розв'язування воєнного конфлікту і здійснення умисних дій із метою зміни державного кордону України.

Контекст:

Одразу після анексії Криму 2014 року Росія почала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти та докази.

За даними Організації Об'єднаних Націй, за час конфлікту загинуло до 13,4 тис. осіб. Серед загиблих більше ніж 3 тис. цивільних.