ЗМІ опублікували супутникові знімки наслідків вибуху на нафтобазі в Севастополі

29 квітня в окупованому кримському Севастополі спалахнула російська нафтобаза
Фото: EPA
Супутник Planet Labs зафіксував наслідки вибуху, який стався в ніч на 29 квітня на нафтобазі, розташованій між Козачою і Комишевою бухтами в Севастополі. Фото опублікували журналісти "Схем" (проєкт "Радіо Свобода").

Журналісти опублікували два фото, датовані 25 квітня і 2 травня. На фото можна побачити кілька згорілих резервуарів, де, імовірно, зберігали нафтопродукти.

У коментарі "Схемам" експерт Центру оборонних стратегій, капітан 1-го рангу запасу Андрій Риженко повідомив, що ця нафтобаза належить Чорноморському флоту РФ, який базується в анексованому Севастополі. За його словами, таких нафтобаз у Севастополі ще не менше ніж три.

Контекст:

29 квітня в окупованому кримському Севастополі спалахнула російська нафтобаза. За даними окупантів, причина пожежі – атака безпілотників. У Головному управлінні розвідки Міноборони України сказали, що "бавовна" в Севастополі "є божою карою, зокрема за вбитих цивільних в Умані" Черкаської області.

До цього вибухи і стрілянину в Севастополі фіксували вночі 24 квітня. Вибухи Гуменюк 24 квітня назвала початком деокупації Криму, а 29 квітня – підготовчим етапом широкого українського наступу.