ЗМІ знайшли сім'ю уродженця Херсонської області, який воює за РФ і хотів вивезти матір з України. СБУ публікувала перехоплення їхньої розмови

Окупант, як з'ясували, має брата, який у 2014 році перейшов на бік РФ
Фото: slidstvo.info
Журналісти "Слідства.Інфо" знайшли військовослужбовця РФ – уродженця Херсонської області, який, за даними Служби безпеки України, намагався вивезти матір із території України після початку повномасштабного вторгнення РФ.

СБУ публікувала перехоплення розмови окупанта з матір'ю 31 березня, а також називала його прізвище, ініціали та дату народження. Згідно із цими даними, уродженець Херсонської області Войцешко В. хотів вивезти матір із тимчасово окупованого міста й погодив зі своїм військовим керівництвом спеціальну "операцію" для цього. Матір окупанта, судячи з розмови, відмовилася, бо не може нібито покинути хворого чоловіка.

"Слідство.Інфо" ідентифікувало сім'ю Войцешка й самого окупанта. Військовослужбовця РФ звуть В'ячеслав, його матір – Антоніна Войцешко, батько – Микола, вони живуть у селі Архангельське Херсонської області, жінка працює у місцевій лікарні.

В окупанта є старший брат Олександр. Він, за даними журналістів, служив у Військово-морських силах ЗСУ на підводному човні "Запоріжжя", який базувався в Севастополі, і у 2014 році зрадив присягу, перейшовши на бік окупантів. Войцешко Олександр перебуває в розшуку в Україні за статтею про дезертирство, вчинене в умовах особливого періоду.

Обидва сини сім'ї виросли у Херсонській області, після того, як старший перейшов на бік РФ, сім'я й надалі жила в Україні. Молодший син згодом переїхав до окупованого Криму і пішов служити в армію РФ.

Окрім того, у профілях Антоніни Войцешко розслідувачі знайшли свідчення того, що вона відкрито підтримувала "русский мир" і "ненавиділа Революцію гідності", а також регулярно їздила до синів в окупований Крим.

Відео: slidstvo info / YouTube

Контекст:

Херсон та деякі населені пункти області після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого було окуповано. У регіоні тривають бої, 5 квітня радник глави Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що окупанти готуються здати Херсон.

Президент України Володимир Зеленський говорив в інтерв'ю українським ЗМІ 5 квітня, що "якщо взяти людей, які сьогодні з нами воюють, деякі, на жаль, хто став сепаратистами, зліші, ніж російські військові".