Значну частину електромереж після війни доведеться будувати знову – гендиректор "ДТЕК Мережі"

Щодня в Донецькій області під'єднують до електропостачання від 15 тис. до 20 тис. споживачів
Фото: ДТЕК Київські регіональні електромережі / Facebook
Значну частину електричної мережі в зоні бойових дій зруйновано повністю й вона не підлягає аварійному відновленню, про це в ефірі національного телемарафону повідомив генеральний директор "ДТЕК Мережі" Олександр Фоменко. Трансляцію марафону веде, зокрема, телеканал "Україна 24".

"Потрібно провести повне обстеження мереж по країні. Наразі наші бригади проводять аварійно-відновлювальні роботи, основна мета яких подати напругу до споживачів. А потім оцінюватимемо, скільки мереж пошкоджено, скільки мереж потрібно будувати нових, скільки реконструювати. Досить багато пошкоджених мереж, які не підлягають аварійному відновленню, а потребують нового будівництва", сказав Фоменко.

Наразі бригади енергетиків проводять аварійно-відновлювальні роботи для того, щоб максимально оперативно повертати світло споживачам. Щодня в Донецькій області під'єднують до електропостачання від 15 тис. до 20 тис. споживачів.

Контекст:

Для повного відновлення електромереж звільненої від окупантів Київської області необхідні інвестиції в розмірі 1 млрд грн, повідомляло агентство "РБК-Україна".

Компанія ДТЕК Ріната Ахметова інвестувала 300 млн грн у першочергові роботи з аварійного відновлення мереж Київської області, що дало змогу за 45 днів повернути світло всім 260 тис. від'єднаних споживачів.