"Знайдемо всіх причетних до цього терору". Зеленський відреагував на ракетний удар окупантів по багатоповерховому будинку у Дніпрі

Зеленський пообіцяв окупантам, які причетні до удару по Дніпру, "максимальну" відповідальність
Фото: president.gov.ua
Україна знайде всіх, хто причетний до російського терору. Про це заявив у Telegram 14 січня президент України Володимир Зеленський, коментуючи російський удар ракетою по житловому багатоповерховому будинку у Дніпрі.

"Вічна пам'ять усім, чиї життя забрав російський терор! Світ має зупинити це зло", – написав він.

Зеленський поінформував, що розбирання завалів у Дніпрі триває, усі служби працюють.

"Боремося за кожну людину, кожне життя. Знайдемо всіх причетних до цього терору. Усі понесуть відповідальність. Максимальну", – запевнив Зеленський.

Удень 14 січня Україна зазнала масованої ракетної атаки. Повітряну тривогу приблизно о 15.00 оголосили по всій країні, її почали скасовувати після 17.00, повідомляли про роботу ППО у багатьох областях і влучання по об'єктах критичної інфраструктури.

У Дніпрі ракета окупантів зруйнувала дев'ятиповерховий житловий будинок. Наразі відомо про п'ятьох загиблих і 27 поранених унаслідок цього удару. Тривають розбирання завалів і рятувальні роботи.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк закликав після ракетного удару по житловому будинку в Дніпрі вигнати Росію з Радбезу ООН.

Контекст:

За словами Зеленського, за вісім місяців повномасштабної війни Росія застосувала проти України приблизно 4,7 тис. ракет.

Із початку вересня Росія активізувала атаки на об'єкти інфраструктури по всій Україні. Всього з вересня 2022 року Росія здійснила по інфраструктурі України 12 масованих ракетних атак (з урахуванням 14 січня) і 14 масованих атак із застосуванням дронів-камікадзе.