"Знімальна група з'явилася миттєво". Окупанти для "картинки" розстріляли з міномета будинок із людьми – ОК "Південь"

Снігурівка перебуває під контролем окупантів із березня
Фото: niknews.mk.ua (архів)
Російські окупанти з метою пропаганди вбили чотирьох цивільних в окупованій Снігурівці Миколаївської області. Про це повідомило у Facebook оперативне командування ЗСУ "Південь".

"У Снігурівці окупанти розстріляли з міномета будинок на околиці, намагаючись звинуватити в цьому сили оборони України. Примітно, що знімальна група пропагандистського ЗМІ з'явилася на місці подій просто миттєво, за фактом. Заради картинки рашисти вбили мирних жителів", – ідеться у повідомленні.

Військові зазначили, що підрозділи Збройних сил України перебувають надто далеко від цього місця для влучення з міномета.

Снігурівку у Баштанському районі окупанти захопили, за інформацією Bihus.info, 19 березня. Відтоді українські військові звільнили більшу частину захоплених територій Миколаївської області, але Снігурівка залишається під окупацією.

Контекст:

Російська армія атакувала Миколаїв та область із 24 лютого – з першого дня повномасштабного вторгнення до України. На початку війни запеклі бої тривали за Миколаївський міжнародний аеропорт та аеродром Кульбакине на околиці міста.

За словами генерал-майора Дмитра Марченка, який у лютому – березні керував обороною Миколаєва, окупанти планували захопити Миколаїв за сценарієм Маріуполя Донецької області.

16 березня голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив, що в області українські військові "відсунули лінію фронту". 7 квітня він заявив, що у Миколаївській області, за винятком кількох сіл на півдні, окупантів майже не залишилося. У травні Кім повідомив, що російські військові контролюють Снігурівку та прилеглі до неї села.

Окупанти й надалі активно обстрілюють Миколаїв і населені пункти області, влада міста постійно повідомляє про нові жертви і постраждалих.