Знищено танки, два склади боєприпасів і понад 100 окупантів. СБУ показала результати роботи по загарбниках. Відео

Спецпризначенці Центру спецоперацій "А" СБУ за тиждень знищили десятки одиниць російської техніки
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook (архів)

Спецпризначенці Служби безпеки України й далі знищують ворога на фронті. Протягом останнього тижня вони ліквідували живу силу, бронетехніку, позиції і склади окупантів, повідомила 18 липня у Telegram пресслужба СБУ.

"Спецпризначенці ЦСО [Центру спеціальних операцій] "А" СБУ продовжують "мінусувати" російських загарбників. Наші воїни за тиждень додали до списку ворожих втрат 40 окупантів і чотири танки", – ідеться у зведенні.

Окрім цього, було знищено п'ять російських артилерійських систем й одну реактивну систему залпового вогню (РСЗВ), одну систему протиповітряної оборони, п'ять броньовиків і 14 автомобілів, шість засобів радіоелектронної боротьби, чотири вогневі позиції із протитанковим і важким піхотним озброєнням, 16 фортифікаційних споруд, два склади з боєприпасами й один – із паливно-мастильними матеріалами.

У СБУ додали, що у взаємодії з артилеристами Збройних сил України протягом тижня додатково було уражено ще 70 окупантів, дві РСЗВ, чотири броньовики, дев'ять автомобілів, одну одиницю спецтехніки, 11 фортифікаційних споруд і три склади з боєприпасами.

Контекст:

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на ранок 18 липня 2023 року, становлять приблизно 239 010 військових убитими, 8051 бойова броньована машина, 4119 танків, 315 літаків, 310 вертольотів і тисячі одиниць іншої техніки. Водночас у ЗСУ зазначали, що втрати окупантів можуть бути значно вищими за офіційні цифри.