ЗСУ абсолютно готові до зими у плані забезпечення – глава Міноборони

У Міноборони планують упродовж двох тижнів повністю закрити всі критичні потребі Збройних сил
Фото: mil.in.ua
Збройні сили України абсолютно готові до зими у плані забезпечення обмундируванням. Про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков на пресконференції, його цитує "Інтерфакс-Україна".

"Ми абсолютно готові. Я хочу одразу сказати, як кажуть в армії: "Відставити зраду". У нас сьогодні вже на складах командування сил логістики більше, ніж потрібно для забезпечення всіх, хто перебуває на першій лінії фронту, а це, я нагадаю, 1200 км", – сказав Резніков.

За його словами, усі заявки, які подавали військові частини ще з кінця серпня – вересня, задовольняють. Резніков додав, що спочатку забезпечують усю першу й нульову лінії.

"Контрактів, укладених Міністерством оборони, є стільки, скільки подав Генеральний штаб, – це трохи менше ніж мільйон з метою покласти у резерв на склади", – підкреслив Резніков.

Окрім того, залишається зимова форма з минулого року, наголосив він.

"Протягом двох тижнів ми повністю закриємо всю критичну потребу Збройних сил з точки зору, що ніхто не буде в окопах без термобілизни, флісу, куртки, шапки, взуття тощо. А далі, до кінця жовтня і початку листопада, закриється повністю все. Тому жодних підстав хвилюватися і говорити, що чогось не буде, абсолютно немає. Ми чітко справляємося із планом літньої лінійки і зимової, і ще покласти на склад", – зазначив Резніков.