ЗСУ ліквідували сина кадировського чиновника, який воював під Запоріжжям – ЗМІ

Підконтрольні Кадирову загони бойовиків воюють в Україні від перших днів повномасштабного вторгнення
Фото: ЕРА
У Запорізькій області українські військові ліквідували 34-річного Джамбулата Заураєва, сина представника глави Чечні в Ханти-Мансійському автономному окрузі Росії. Про це 5 січня повідомив "Кавказ.Реалии".

Він воював як доброволець на боці Росії в Україні. Смерть сина підтвердив його батько Абубакар Заураєв, бойовика поховали в Чечні.

"Кавказ.Реалии", який веде моніторинг повідомлень про вбитих під час агресії РФ уродженців регіонів Північного Кавказу і півдня Росії, зазначає, що у списку вже майже 2 тис. імен, і ці дані лише частково відображають втрати армії окупантів.

На початку грудня Кадиров повідомляв у Telegram, що у нього з'явився "представник" у Запорізькій, а також Херсонській областях. За інформацією мера Мелітополя Івана Федорова, він скерував на окуповану частину Запорізької області свого племінника Хасана Ібрагімова, якому доручили "кошмарити" цивільне населення та контролювати місцевих гауляйтерів.

Контекст:

Підпорядковані Кадирову чеченські військові російської армії (також відомі як кадировці) в Україні були від перших днів повномасштабного вторгнення. Вони втратили сотні бійців і 13 березня повернулися до Грозного, повідомило "Радіо Свобода" з посиланням на контррозвідку СБУ.

"Слідство.Інфо" з'ясувало, що кадировці знімали в Маріуполі Донецької області постановні відео, перебуваючи водночас на околицях міста неподалік російського кордону.

У СБУ задокументували, що в лютому – березні 2022 року Кадиров особисто керував розробленням і плануванням окремих воєнних операцій на території України, а також віддавав накази.