ЗСУ відбили понад 50 атак окупантів за добу, із них 10 – під Бахмутом, 15 – під Мар'їнкою – Генштаб ЗСУ

Українські захисники й далі тримають оборону на Донбасі
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Сили оборони України за добу 8 квітня відбили понад 50 атак російських окупантів. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у Facebook 9 квітня у ранковому зведенні.

Українські захисники й далі знищують російських окупантів. Незважаючи на великі втрати в живій силі й техніці, ворог не припиняє наступальних дій на лиманському, бахмутському, авдіївському і мар'їнському напрямках.

На авдіївському і мар'їнському напрямках противник вів наступальні дії в районах Новокалинового, Сєверного, Первомайського і Мар'їнки Донецької області, успіху не мав.

Найзапекліші бої на вказаній ділянці фронту тривають за Мар'їнку, де відбили більше ніж 15 ворожих атак. Понад 10 населених пунктів на цьому напрямку зазнали російських обстрілів.

На лиманському напрямку протягом минулої доби противник вів безуспішні наступальні дії в районі на південь від Кузьминого та Верхньокам'янського.

На бахмутському напрямку ворог і далі веде наступальні дії, намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, тривають бої. Протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії поблизу населеного пункту Богданівка. Підрозділи сил оборони відбили приблизно 10 атак противника на вказаній ділянці фронту. Від ворожих обстрілів на цьому напрямку постраждало понад 15 населених пунктів.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз тривають на Донбасі.