ЗСУ вийшли до кордону з Росією в селі Тернова. Зняте військовими відео з українським прапором опублікував Єрмак

Українські бійці вийшли до держкордону з РФ ще в одному районі Харківської області
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Відео, в якому українські захисники повідомляють про взяття села Тернова Харківської області, опублікував у Telegram керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

"14-та окрема механізована бригада в Харківській області дійшла до кордону з Російською Федерацією. У село Тернова заходила 6-та рота 14-ї бригади", – каже голос за кадром.

Про те, що на окремих ділянках фронту українські захисники вийшли до державного кордону з РФ, повідомив уранці 12 вересня, не називаючи конкретних населених пунктів, голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Контекст:

За період 1–8 вересня ЗСУ звільнили понад 1 тис. км&³2; території України, повідомив президент України Володимир Зеленський. 11 вересня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний поінформував, що з початку вересня захисники повернули під контроль України вже понад 3 тис. км&³2; території, яка була під окупацією.

До вечора 12 вересня заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила про деокупацію майже 6 тис. км&³2; території України.

У Харківській області за останні дні ЗСУ взяли під контроль десятки населених пунктів, зокрема, звільнено Балаклію, де до початку повномасштабного вторгнення РФ проживало приблизно 27 тис. людей. 11 вересня Генштаб ЗСУ поінформував, що українські підрозділи зайшли в Куп'янськ, триває звільнення населених пунктів Куп'янського та Ізюмського районів.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив 10 вересня, що ЗСУ звільнили приблизно 40 населених пунктів у регіоні.