ЗСУ протягом доби знищили чотири російські катери на Кінбурнській косі – Гуменюк

У листопаді 2022 року українські військові звільнили від російських окупантів майже всю Миколаївську область, виняток – Кінбурнська коса
Фото: kinburn.com.ua

Упродовж останньої доби Збройні сили України знищили в Миколаївській області чотири російські катери, які окупанти готували для висадки диверсантів. Про це глава об'єднаного пресцентру сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк повідомила 1 березня в ефірі національного телемарафону, який транслює "1+1".

Українські захисники знешкодили на узбережжі Чорного моря й іншу артилерійську та броньовану техніку окупантів.

"ЗСУ ліквідували дві одиниці важкої артилерії, п'ять одиниць автобронетанкової техніки та чотири катери, які росіяни підготували для диверсійно-розвідувальних груп. Це все на напрямку від Кінбурнської коси до островів Лівобережжя", повідомила Гуменюк

За її словами, росіяни збільшують кількість особового складу та зброї, перекидаючи її з тимчасово окупованої лівобережної частини Херсонської області. Водночас позиції окупантів на косі постійно обстрілюють ЗСУ.

Контекст:

Наприкінці серпня 2022 року ЗСУ розпочали наступальні дії, зокрема на півдні. До першої половини листопада українські військові звільнили від російських окупантів майже всю Миколаївську область, виняток – Кінбурнська коса.