ЗСУ за тиждень звільнили 300 населених пунктів у Харківській області – Маляр

Українські військові звільнили від російських окупантів 300 населених пунктів у Харківській області
Фото: Ганна Маляр / Facebook

Збройні сили України в Харківській області звільнили від російських окупантів 300 населених пунктів. Про це 13 вересня в ефірі національного телемарафону, який транслювали на YouTube-каналі "Факти ICTV", повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

"Ця операція по звільненню Харківської області тривала декілька днів, і вона планувалася на декілька днів. Починаючи із 6 вересня по сьогодні звільнено 3800 км&³2; [території] – більше 300 населених пунктів і близько 150 тис. наших людей стали вільними від окупації", – розповіла Маляр.

Говорячи про те, скільки ще населених пунктів потрібно звільнити, вона відповіла, що операція триває і її розпланували до повного звільнення Харківської області.

Контекст:

У Харківській області протягом останніх днів ЗСУ взяли під контроль понад 30 населених пунктів, зокрема звільнено Балаклію, де до початку повномасштабного вторгнення РФ проживало приблизно 27 тис. людей. У звільнені міста та села повертаються підрозділи Національної поліції, там проводять заходи з перевірки території.

Речниця оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк повідомляла 10 вересня, що сили оборони України на різних ділянках фронту на півдні просунулися на відстань від двох до кількох десятків кілометрів.