Адвокат Рибки заявив, що білоруські дипломати не причетні до її звільнення із СІЗО Москви

Рибку випустили із СІЗО 22 січня
Фото: EPA

22 січня міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей сказав журналістам, що білоруську ескорт-модель Анастасію Вашукевич (Настю Рибку) у Москві звільнили після втручання дипломатів із Білорусі. Її адвокат Дмитро Зацаринський заявив, що "з подивом прочитав про це у пресі". Сама Настя Рибка подякувала "президенту улюбленої країни" за допомогу.

Адвокат білоруської ескорт-моделі Анастасії Вашукевич (Насті Рибки) Дмитро Зацаринський заявив на прес-конференції в Москві, що міністерство закордонних справ Білорусі не мало стосунку до звільнення його підзахисної. Про це повідомляє "Газета.Ru".

22 січня міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей сказав журналістам, що Настю Рибку в Москві звільнили після втручання дипломатів із Білорусі. 

"Цікава історія. Я з подивом прочитав у пресі, що це, виявляється, представники білоруського МЗС звільнили Настю Рибку. Вони не зверталися до Вашукевич, не відвідували її. Ми жодних дипломатів не бачили",  пояснив адвокат.

На прес-конференції анонсували присутність самої Вашукевич, але перед журналістами вона так і не з'явилася.

Пізніше Зацаринський опублікував в Instagram відеозвернення Вашукевич. Вона сказала, що не прийшла на прес-конференцію, тому що захворіла. "У мене повністю висипало обличчя, ось така голова",  сказала Вашукевич.

Вона подякувала журналістам за увагу, а "президенту улюбленої країни"  за допомогу.

"Обов'язково все розповім: як сиділи, як що було, кого підозрюю, просто дайте мені, будь ласка, хоча б кілька днів прийти до тями", – звернулася до підписників Вашукевич. 

8 лютого 2018 року Фонд боротьби з корупцією опублікував розслідування, у якому йдеться, що екс-віце-прем'єр РФ Сергій Приходько і бізнесмен Олег Дерипаска в серпні 2016 року провели три дні на яхті останнього разом із "дівчатами з ескорт-агентств". Це стало відомо з Instagram Насті Рибки, яка нібито мала стосунки з Дерипаскою.

25 лютого поліція Таїланду затримала Рибку та тренера з особистісного розвитку Олександра Кирилова (Алекса Леслі) за незаконне проведення "секс-тренінгу" у Паттайї.

27 лютого Настя Рибка вийшла на зв'язок і пообіцяла видати американській пресі "відсутні пазли", що підтверджують зв'язок російських депутатів із політтехнологом Полом Манафортом і президентом США Дональдом Трампом та "всім цим галасом на виборах у США". 28 лютого Настя Рибка й Алекс Леслі попросили політичного притулку у США. 5 березня посольство США в Білорусі заявило, що Вашукевич може претендувати лише на статус біженця.

6 березня модель заявила, що записала від 16 до 18 годин розмов Дерипаски з різними людьми, під час яких звучала тема президентських виборів у Штатах 2016 року.

15 січня 2019 року суд у Таїланді засудив до умовних строків Настю Рибку, Алекса Леслі і ще шістьох осіб. Засуджених 17 січня депортували в Росію. У Москві Настю Рибку й Алекса Леслі затримали в межах кримінальної справи про втягнення в заняття проституцією. 22 січня їх звільнили під підписку про зобов'язання явки. У суді Рибка попросила вибачення у Дерипаски.