Аеропорт Бірмінгема переобладнають під морг

Аеропорт Бірмінгема може стати місцем зберігання тіл померлих від вірусу
Фото: ЕРА (архів)

В ангарі аеропорту британського Бірмінгема можна розмістити до 12 тис. тіл. В околицях міста смертність від коронавірусу набагато перевищує середні показники в Сполученому Королівстві.

Координаційний штаб щодо боротьби з коронавірусом англійського графства Вест-Мідлендс ухвалив рішення переобладнати ангар аеропорту Бірмінгема під тимчасовий морг, повідомило 27 березня видання The Guardian.

Спочатку в приміщенні можна буде розмістити до 1,5 тис. тіл, якщо знадобиться, місткість доведуть до 12 тис.

Аеропорт розташований поряд із Національним виставковим центром Бірмінгема, який стане тимчасовим польовим госпіталем для приймання пацієнтів із коронавірусною хворобою COVID-19.

26–27 березня у Вест-Мідлендс стався різкий стрибок смертності від COVID-19. У регіоні налічується 156 летальних випадків (приблизно 20% від загальної кількості смертей у Сполученому Королівстві).

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 28 березня, загальна кількість інфікованих у світі сягнула майже 615 тис., із них 28 687 людей померли, понад 135 тис. одужало. У Великобританії зареєстровано 14,7 тис. випадків COVID-19, померло 759 осіб.