Акторів "Гоголь-центру" викликали на допит у Слідчий комітет

У "Гоголь-центр" прийшла велика кількість повісток на допит
Фото: gogolcenter.com

Повістки на допит у Слідчий комітет РФ у межах розслідування справи російського режисера Кирила Серебренникова отримали навіть прибиральниці "Гоголь-центру", повідомляє "Медиазона".

Акторів очолюваного російським режисером Кирилом Серебренниковим "Гоголь-центру" викликали у Слідчий комітет, заявив на своїй сторінці у Facebook відомий російський поет, головний редактор журналу "Магазин" Ігор Іртеньєв.

"Зателефонувала моя дочка Яна і повідомила, що всіх акторів "Гоголь-центру", зокрема і її, викликали у Слідчий комітет. Там вони зараз, судячи з усього, і перебувають. Дивно, що працівників гардеробу поки не чіпають. Утім, ще, як кажуть, не вечір", – написав Іртеньєв.

У прес-службі театрі телеканалу "Дождь" повідомили, що в театр надійшла велика кількість повісток на допит. Протягом двох–трьох днів співробітники мають з'явитися у Слідчий комітет РФ.

Видання "Медиазона" з посиланням на власні джерела повідомляє, що повістки у Слідчий комітет отримали навіть прибиральниці "Гоголь-центру". Водночас позаштатні співробітники, які працюють за договором, таких повісток не отримували. Джерело видання повідомило, що частина працівників "Гоголь-центру" вже у Слідчому комітеті.

Головне управління з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Росії затримало Серебренникова в ніч на 22 серпня. Його обвинувачують в організації розкрадання не менше ніж 68 млн руб. (приблизно $1,15 млн), виділених у 2011–2014 роках на реалізацію проекту "Платформа".

За словами режисера, обвинувачення проти нього абсурдні, тому що проект "Платформа" було реалізовано саме за ті гроші, які виділила держава.

23 серпня Басманний суд Москви відправив Серебренникова під домашній арешт. 4 вересня міський суд Москви не задовольнив апеляції режисера на заміну запобіжного заходу, дозволивши йому тільки дві години прогулянок на день.