Акції виробника пива Corona впали після появи коронавірусу

Показник наміру купівлі бренду серед дорослого населення США зараз є найнижчим за останні два роки для пива Corona
Фото: flickr.com

Показник, який ґрунтується на тому, чули американці про бренд Corona щось позитивне чи негативне, впав із позначки 75 на початку січня до 51 наприкінці лютого.

Акції компанії Constellation Brands, яка займається виробництвом пива Corona, впали на 8% цього тижня. Про це 27 лютого повідомляє Bloomberg.

За даними компанії YouGov, яка займається дослідженням ринку, рейтинг пива почав стрімко падати після перших повідомлень про захворювання на коронавірус. Показник, який ґрунтується на тому, чули американці про цей бренд щось позитивне чи негативне, впав із позначки 75 на початку січня до 51 наприкінці лютого.

Інфографіка: today.yougov.com

Дані YouGov також демонструють, що так званий показник наміру купівлі бренду серед дорослого населення США зараз є найнижчим за останні два роки для пива Corona.

Наприкінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань (провінція Хубей) із населенням 11 млн осіб уперше підтвердили новий тип коронавірусу SARS-CoV-2, що спричиняє атипову пневмонію (спочатку вірус дістав назву 2019-nCoV).

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого в організації припустили, що вірус може зумовити пандемію.

Станом на початок доби 1 березня в Китаї від коронавірусної інфекції померло 2870 осіб, зареєстровано 79 824 випадки захворювання, 2623 пацієнти вилікувалися.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, за межами Китаю зареєстрували 6009 випадків захворювання у 53 країнах. 86 осіб померли.

В Україні станом на 29 лютого не зареєстровано жодного випадку коронавірусної інфекції, однак кілька українців заразилися вірусом за кордоном: четверо громадян – на борту круїзного лайнера Diamond Princess, який стоїть на карантині в японській Йокогамі (одну з хворих уже виписали з лікарні), один – в Італії.