Американський фондовий ринок почав зростати. Індекс Dow Jones продемонстрував максимальний приріст в історії

Індекс Dow Jones у відсотковому відношенні продемонстрував максимальне зростання від часів Великої депресії
Фото: depositphotos.com

Індекс Dow Jones на американській біржі зріс на 11,4% за підсумками вівторка. Індекс S&P 500 зріс на 9,4% – це найкращий показник із 2008 року.

Американські фондові ринки у вівторок, 24 березня, перейшли до зростання, повідомляє телеканал CNN.

Зокрема, індекс Dow Jones зріс на 11,4%. Як зазначає CNN, це максимальний приріст за всю історію і найбільше відсоткове зростання від часів Великої депресії 1933 року.

Індекс S&P 500 зміцнився на 9,4%, що є найкращим показником зростання від часів світової фінансової кризи 2008 року. Індекс Nasdaq Composite зріс на 8,1%.

CNN пише, що зростання фондового ринку США, який спадав протягом двох тижнів на тлі пандемії коронавірусу і пов'язаних із нею обмежень, пояснюється рішучими заходами американського уряду щодо підтримання промисловості та бізнесу. Планують, що Конгрес США виділить до $2 трлн на підтримку підприємств і компаній, які постраждали від кризи. Раніше Конгрес передбачив $8,3 млрд на підтримку громадян США, які мають фінансові труднощі через карантин.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 24 березня загальна кількість інфікованих у світі становить 428 тис., померло понад 19 тис. осіб.

США наразі на третьому місці за кількістю хворих – у країні зареєстровано понад 55 тис. випадків COVID-19. Приблизно 800 осіб померли.

Із 11 березня у США діють обмежувальні заходи у зв'язку з пандемією, зокрема зупинено авіасполучення з Європою. Це спровокувало обвал фондового ринку Америки до історичних мінімумів.

24 березня президент США Дональд Трамп заявляв, що хотів би скасувати всі пов'язані з коронавірусом обмеження до 12 квітня.