Apple запропонувала ФБР допомогу з розблокуванням смартфона техаського стрілка

Келлі відкрив стрілянину в баптистській церкві в Техасі й убив 26 осіб
Фото: ЕРА

5 листопада американець Девін Патрік Келлі відкрив стрілянину в баптистській церкві в Техасі. Жертвами нападу стало 26 людей, приблизно 20 дістало поранення. Компанія Apple запропонувала свою допомогу Федеральному бюро розслідувань, яке займається справою.

У компанії Apple заявили, що зв'язалися з Федеральним бюро розслідувань (ФБР) США і запропонували допомогу з розблокуванням iPhone Девіна Патріка Келлі, який улаштував стрілянину в церкві в Техасі. Про це 8 листопада повідомила газета New York Post.

"Наша команда відразу звернулася до ФБР, дізнавшись з конференції у вівторок, що слідчі намагалися дістати доступ до смартфона. Ми запропонували свою допомогу", – заявив представник Apple.

У компанії розповіли, що пропонують навчання "тисячам агентів", щоб вони розуміли, як швидко дістати інформацію від Apple. Окрім того, представник компанії стверджує, що якби ФБР відразу зв'язалося з ними, в Apple могли б допомогти зберегти доступ до даних телефона Келлі.

Видання пише, що блокування пристроїв було давньою проблемою ФБР. У 2015 році там не змогли розблокувати iPhone Саїда Фарука, який відкрив стрілянину в центрі соціальної допомоги в Каліфорнії. Тоді Apple відмовилася допомагати спецслужбам. У підсумку ФБР вдалося зламати телефон Фарука самостійно.

5 листопада американець Девін Патрік Келлі відкрив стрілянину в баптистській церкві в Техасі. Жертвами нападу стало 26 людей, приблизно 20 дістало поранення.

Спочатку повідомляли, що зловмисника застрелили поліцейські. Однак шериф Джо Текітт розповів, що Келлі після нападу на церкву в Техасі намагався втекти від поліції на авто, але потрапив у ДТП і застрелився.

З'ясували, що нападник був ветераном ВПС США. З армії його звільнили у 2014 році з дисциплінарних причин.

Президент США Дональд Трамп заявив, що розстріл парафіян стався через "проблеми з психічним здоров'ям" Келлі.

У поліції повідомили, що причиною розстрілу людей був конфлікт у сім'ї нападника.