Аргентинські арештанти підпалили в'язницю через хворих на COVID-19

Заворушення у в'язниці виникли після того, як арештанти дізналися, що кілька людей в установі заражені коронавірусом
Фото: EPA

В'язні в Аргентині захопили два поверхи в'язниці і вимагали звільнити тих, хто перебуває у зоні ризику зараження коронавірусом.

Ув'язнені в аргентинській в'язниці в Буенос-Айресі підпалили матраци і протестували на даху закладу, вимагаючи звільнення деяких людей через побоювання зараження коронавірусом, повідомляє Reuters.

Як зазначає агентство, заворушення виникли пізно в четвер після того, як ув'язнені дізналися, що кілька людей у закладі заражені коронавірусом. Вони вимагали звільнення в'язнів із підвищеним ризиком зараження COVID-19.

Арештанти спалили матраци і захопили два поверхи в'язниці. Свідок розповів Reuters, що чув звуки, схожі на постріли, і бачив, як над в'язницею пролітали поліцейські вертольоти.

Свідок також наголосив, що в п'ятницю принаймні 12 людей залізли на дах в'язниці. У них були протестні плакати, а деякі тримали в руках ланцюги, палиці та іншу зброю.

За даними Університету Джонса Гопкінса, в Аргентині підтверджено 3435 випадків зараження коронавірусом, 167 осіб померли.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, коронавірусом у світі заразилося понад 2,79 млн осіб, більше ніж 195,9 тис. із них померло, 781,3 тис. одужали.