Армія оборони Ізраїлю завдала ударів по півдню Лівану

Ізраїльська армія випустила понад 100 артилерійських снарядів
Фото: ЕРА (архів)

Ударів по півдню Лівану почали завдавати у відповідь на запуск угрупованням "Хезболла" протитанкових ракет по ізраїльській прикордонній базі і військовій техніці, повідомили в ЦАХАЛ.

1 вересня армія Ізраїлю завдала кількох ударів по південній території Лівану, повідомляє пресслужба Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у Twitter.

Згідно з повідомленням, удар ізраїльської армії став відповіддю на запуск угрупованням "Хезболла" протитанкових ракет по прикордонній базі і військовій техніці Ізраїлю.

Унаслідок обстрілу "Хезболли" ніхто не постраждав, було пошкоджено ізраїльський військовий автомобіль.

У відповідь ЦАХАЛ випустив понад 100 артилерійських снарядів по цілях на півдні Лівану, звідки, імовірно, вели вогонь ісламісти, поінформували в ізраїльській армії. Про жертв унаслідок цього обстрілу не повідомляють.

Ізраїль вважає, що шиїтський рух "Хезболла", підтримуваний Іраном, є найбільшою загрозою біля його кордонів. Під час лівансько-ізраїльської війни 2006 року в Лівані загинуло приблизно 1200 осіб, переважно мирних жителів, в Ізраїлі – 158 осіб, здебільшого військових. Поклала край конфлікту резолюція Ради Безпеки ООН від 11 серпня 2006 року про припинення вогню.

"Хезболла" – ліванська шиїтська ісламістська організація. Визнана терористичною організацією урядами Ізраїлю, США, Канади та Бахрейну. "Хезболла" воює в Сирії на боці президента Башара Асада.