Асад заявив, що Трамп є тільки виконавцем, а не самостійною фігурою

Асад обговорив Трампа в ефірі індійського телебачення
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп "проковтнув" більшість своїх передвиборчих обіцянок і взяв курс, протилежний тому, що обіцяв, заявив глава Сирії Башар Асад.

Президент США Дональд Трамп проігнорував більшість своїх передвиборчих обіцянок, заявив в інтерв'ю індійському телеканалу WION глава Сирії Башар Асад. Повний текст інтерв'ю опублікований на сайті сирійського агентства SANA.

"Трамп "проковтнув" більшість своїх передвиборчих обіцянок і взяв курс, протилежний на 180 градусів тому, що обіцяв", – зазначив Асад.

За його словами, Трамп ще раз довів, що глава Білого дому лише "грає відведену йому роль і не є самостійною фігурою, що ухвалює рішення".

Асад додав, що політична система США робить президента країни тільки виконавцем і не дозволяє йому йти в іншому напрямку. Така система, на думку Асада, не приймає світових партнерів, вона приймає тільки власних маріонеток.

У квітні 2017 року Трамп заявив, що хімічна атака в Ідлібі 4 квітня змінила його ставлення до Асада. Пізніше американський президент назвав Асада "твариною".