Ассанж назвав першою світовою інтернет-війною ситуацію із референдумом у Каталонії

Ассанж: Влада Іспанії цензурує сотні сайтів
Фото: ЕРА

Іспанська розвідка атакує інтернет і "заморожує" телекомунікації через  референдум про незалежність Каталонії, заявив засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж.

Поведінка влади Іспанії із організаторами референдуму про незалежність Каталонії є "першою світовою інтернет-війною". Таку думку у своєму Twitter висловив засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж.

"Перша світова інтернет-війна почалася у Каталонії, оскільки народ та уряд використовують мережу для організації референдуму про незалежність у неділю, а іспанська розвідка атакує його, заморожуючи телекомунікації, окупувавши телекомунікаційні будівлі, цензуруючи сотні сайтів, протоколів і так далі", – написав Ассанж.

Парламент Каталонії 6 вересня ухвалив закон про проведення 1 жовтня референдуму, на який виносять питання: "Чи хочете ви, щоб Каталонія була незалежною державою у формі республіки?". Уряд Іспанії заявив, що референдум буде неконституційним, і пригрозив його організаторам переслідуванням.

Надзвичайний пленум Конституційного суду Іспанії 7 вересня призупинив дію ухваленого парламентом Каталонії закону. Каталонія закликала ЄС втрутитися у ситуацію із референдумом про незалежність регіону.

23 вересня Верховний суд Каталонії ухвалив резолюцію про блокування понад 140 сайтів, що містять інформацію стосовно проведення референдуму про незалежність.

28 вересня Цивільна гвардія Іспанії конфіскувала на складі в Ігуаладі (провінція Барселона) від 2,5 до 3 млн бюлетенів для референдуму про незалежність Каталонії.