Авіакатастрофа в Казахстані. Серед загиблих – журналістка інформаційного сайта Informburo.kz Круглова

Унаслідок авіакатастрофи загинуло 12 осіб, постраждало 49
Фото: ЕРА

Дана Круглова, яка загинула під час авіакатастрофи в Казахстані 27 грудня, очолювала відділ розслідувань інформаційного сайта Informburo.kz.

Унаслідок авіакатастрофи в Казахстані загинула випускова редакторка інформаційного сайта Informburo.kz Дана Круглова, повідомляють на сайті Informburo.kz.

"Круглова була справжньою журналісткою. Її статті викликали резонанс, ставали прикладом для всіх працівників редакції. У січні Дана стала випусковою редакторкою, а 1 грудня очолила відділ розслідувань. Дана була чесною, сміливою й одночасно об'єктивною. Це страшенна втрата для всіх нас", – сказав головний редактор Informburo.kz Михайло Дорофєєв.

У редакції зазначають, що поїздка Круглової цим літаком була під питанням, оскільки в Алмати вона запланувала робочі зустрічі. Але журналістка хотіла зустріти Новий рік із батьками в Нур-Султані і вирішила все-таки летіти цим рейсом.

Уранці 27 грудня у Казахстані зазнав катастрофи літак Fokker 100 авіакомпанії Bek Air. Після вильоту з аеропорту літак, який прямував рейсом Алмати – Нур-Султан, утратив висоту, пробив бетонну огорожу, зіткнувся із двоповерховим будинком і впав у районі житлового сектору.

Усього на борту літака було 98 осіб: п'ятеро членів екіпажу і 93 пасажири. Серед них двоє громадян України, один громадянин Киргизстану, один громадянин Китаю, решта – громадяни Казахстану.

За даними МВС, унаслідок авіакатастрофи загинуло 12 осіб, постраждало 49.

Міністерство внутрішніх справ Казахстану почало розслідування авіакатастрофи у країні. Відкрито справу за ч. 3 ст. 344 (порушення правил безпеки й експлуатації повітряного транспорту) КК РК.

Консул України в Казахстані Іван Алмаші сказав у коментарі виданню "ГОРДОН", що життю постраждалих українців нічого не загрожує.