Австрія та Німеччина планують відкрити внутрішній кордон 15 червня

Австрія також розробляє процес відкриття кордонів зі Швейцарією і Ліхтенштейном
Фото: depositphotos.com

Із 15 травня на кордоні Австрії та Німеччини проводитимуть тільки вибіркові перевірки.

Між Німеччиною і Австрією із 15 червня планують відкриття внутрішнього кордону. Про це 13 травня повідомляє австрійське агентство APA, посилаючись на Федеральну канцелярію.

Зазначають, що вже з цієї п'ятниці на кордоні проводитимуть тільки вибіркові перевірки.

В агентстві повідомили, що австрійський канцлер Себастьян Курц у вівторок обговорив питання відкриття кордонів із німецькою канцлеркою Ангелою Меркель, а ввечері того самого дня повідомив, що очікує на відкриття кордону в червні.

Окрім того, австрійській міністерці у справах Європи Кароліні Едтштадлер і міністру закордонних справ Австрії Александру Шалленбергу доручили організувати аналогічний покроковий процес відкриття кордонів зі Швейцарією, Ліхтенштейном і сусідніми країнами Східної Європи, "якщо інфекція там залишиться під контролем".

В Австрії станом на 13 травня підтверджено майже 16 тис. випадків зараження коронавірусом, 624 людини померли. У Німеччині коронавірус виявили в понад 171 тис. осіб, 7634 – померли.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Усього у світі, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, захворіло 4 262 799 людей, померло – 291 981, одужало – 1 493 661.