Австрійський військовий передавав у Росію інформацію про НАТО – ЗМІ

Підозрюваний у шпигунстві австрійський військовий уже вийшов на пенсію
Фото: ЕРА

Останнє місце роботи австрійського військового, якого запідозрили в переданні даних російській розвідці, – підрозділ планування в міністерстві оборони Австрії, зазначають джерела Salzburger Nachrichten.

Австрійський військовий, якого викрили в роботі на російську розвідку, передавав до Москви інформацію про НАТО. Про це із посиланням на власні джерела повідомляє Salzburger Nachrichten.

За даними видання, офіцер відвідував семінари, організовані Північноатлантичним блоком, і передавав отриману інформацію в Росію.

Дані, які надходили до Москви, джерела Salzburger Nachrichten називають "м'якими". Ідеться про звички офіцерів НАТО, їхні недоліки, уподобання в харчуванні.

Підозрюють також, що виявлений шпигун передавав кураторам номери телефонів із корпоративної мережі австрійської армії.

Припускають, що зловмисник стежив і за міграційними процесами в країні, але під час кризи 2015–2016 років він уже вийшов на пенсію.

Останнє місце роботи підозрюваного у шпигунстві – підрозділ планування в міністерстві оборони Австрії.

Співрозмовник, знайомий із підозрюваним, зазначив, що той "був тихим і непомітним типом", і відкинув ідеологічне підґрунтя для його співпраці з РФ.

9 листопада видання Kronen Zeitung повідомило, що в Австрії розкрили агента, який 20 років працював на російську розвідку. За свою роботу неназваний полковник отримав €300 тис.

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль скасувала візит до Росіі.

Австрійського посла викликали в міністерство закордонних справ РФ і заявили йому протест.