Байден оголосить про намір балотуватися у президенти США 25 квітня – ЗМІ

За даними ЗМІ, Байден буде балотуватися у президенти
Фото: EPA

Співрозмовник агентства Associated Press розповів, що на 29 квітня у колишнього віце-президента США Джо Байдена заплановано зустріч із виборцями в Піттсбурзі.

25 квітня колишній віце-президент США, представник Демократичної партії Джо Байден оголосить про намір боротися у 2020 році за посаду президента США. Про це повідомило агентство Associated Press із посиланням на джерела.

Співрозмовник розповів, що на 29 квітня у Байдена заплановано зустріч із виборцями в Піттсбурзі.

12 березня The Hill із посиланням на високопоставленого представника Демократичної партії США написало, що Байден має намір узяти участь у виборчих перегонах.

Байдену 76 років. Віце-президентом США він був із січня 2009-го до січня 2017 року, за президентства Барака Обами. До цього 36 років був членом Сенату від штату Делавер – із 1973-го до 2009 року.

3 грудня 2018 року Байден заявляв, що в разі висунення був би найкваліфікованішим претендентом на пост президента США. Він додав, що планує ухвалити рішення про вступ у передвиборчу боротьбу протягом двох місяців.

У 2008-му Байден брав участь у боротьбі за право стати висуванцем Демпартії на виборах президента, але знявся з праймеріз.