Байден зустрінеться з трьома європейськими лідерами під час візиту в Німеччину – ЗМІ

Президента США Джо Байдена очікують у Німеччині наприкінці тижня
Фото: EPA

Президент США Джо Байден, як очікують, відвідає Німеччину цього тижня й зустрінеться з трьома європейськими лідерами. Про це 15 жовтня з посиланням на слова трьох проінформованих західних посадовців повідомив телеканал CNN.

За даними співрозмовників телеканала, очікують, що в Берліні Байден проведе зустріч із канцлером Німеччини Олафом Шольцом, президентом Франції Еммануелем Макроном і прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером, як це планували до відкладення його візиту минулого тижня.

Головні постачальники зброї Україні обговорюватимуть майбутню її підтримку.

Контекст:

Візит президента США до ФРН спочатку планували 10–13 жовтня, але перенесли через наближення до Флориди урагану "Мілтон".

Це мав бути перший візит Байдена в Німеччину за чотири роки його президентства. Планували низку двосторонніх зустрічей, окрім того, він уперше мав очолити засідання контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", яке на рівні лідерів країн та урядів планували 12 жовтня. Це засідання теж перенесли у зв'язку зі зміною планів Байдена, однак нової дати його проведення не називали.