Бєлковський: Собчак чудово розуміє, що зараз перемогти Путіна неможливо. Але щоб виграти в майбутньому – потрібно тренуватися

Бєлковський: Ксенія не збирається бути клоуном, який бере участь лише в одних виборах
Фото надав телеканал NewsOne

Ще у 2012 році обговорювали можливість висунення Ксенії Собчак у президенти РФ проти Володимира Путіна, розповів політолог Станіслав Бєлковський.

Журналістка Ксенія Собчак хоче стати президентом і готова брати участь у виборчій кампанії. Про це в коментарі "Московскому комсомольцу" заявив російський політолог Станіслав Бєлковський.

"У Ксенії завжди були політичні амбіції. Ще у 2012 році обговорювали питання про те, що вона може стати лідером опозиції та кандидатом у президенти у 2018-му. Я вважаю, що вона хоче стати президентом і готується до цього. Тобто вона не збирається бути клоуном, який бере участь лише в одних виборах і зникає", – сказав він.

За прогнозом Бєлковського, Собчак здатна набрати 7–8% голосів.

"Ксенія чудово розуміє, що зараз перемогти Путіна неможливо. Але, на мою думку, щоб виграти в майбутньому – потрібно тренуватися вже зараз: брати участь у найближчих президентських виборах", – зазначив політолог.

1 вересня видання "Ведомости" повідомило, що Кремль шукає жінку на роль "спаринг-партнера" президента Володимира Путіна і придивляється до Собчак.

16 жовтня видання The New Times написало, що протягом найближчих двох тижнів Собчак оголосить про своє висунення на посаду президента.

Сама журналістка заявляла, що не збирається брати участь у президентських виборах 2018 року.

Вибори президента Росії відбудуться 18 березня 2018 року.