Boeing уперше запустила космічний корабель до МКС, але не на ту орбіту. Starliner повернувся на Землю

Starliner не зістикувався із МКС, оскільки вийшов на нештатну орбіту
Фото: NASA / Twitter

Американський космічний корабель Starliner компанії Boeing під час тестового польоту не зміг зістикуватися з Міжнародною космічною станцією і повернувся на Землю, він здійснив успішне приземлення у штаті Нью-Мексико (США), повідомили в NASA.

20 грудня NASA і Boeing запустили на Міжнародну космічну станцію корабель Starliner, ракета-носій вивела непілотований космічний корабель у космос, але він не дістався до запланованої орбіти і стикування із МКС не відбулося, повідомляє пресслужба NASA.

Після того, як Starliner відокремився від ракети-носія, на кораблі виникла проблема, пов'язана зі збоєм системи розрахунку часу роботи двигунів, унаслідок чого він вийшов на нештатну нижчу орбіту, зазначає Space.com.

Глава NASA Джим Брайденстайн 21 грудня повідомив у Twitter, що корабель використав занадто багато пального і його повернуть на Землю.

22 грудня о 14.57 за київським часом Starliner успішно приземлився на полігоні Вайт-Сендс у штаті Нью-Мексико, повідомила пресслужба NASA у Twitter.

Перший політ Starliner відбувався без екіпажу, корабель віз на МКС 270 кілограмів вантажу, зокрема різдвяні подарунки для екіпажу станції, обладнання для тестів на радіацію та манекен Розі.