Брат отруєного "Новачком" британця сказав, що той утратив зір і не може рухати руками та ногами

Роулі повторно госпіталізували в серпні
Фото: ЕРА

Британець Метью Роулі заявив, що кожного дня намагається говорити з постраждалим від отруєння "Новачком" братом, Чарлі Роулі, але не може добитися від нього "багато сенсу".

Брат жертви отруєння "Новачком" Чарлі Роулі Метью сказав 4 серпня телеканалу Sky News, що його брат у поганому стані.

За словами Роулі, його брат утратив зір і не може рухати кінцівками.

Він додав, що кожного дня намагається говорити з Чарлі Роулі, але не може добитися від нього "багато сенсу". Метью Роулі не відкидає, що так діють ліки, але він упевнений, що із братом "не все гараз".

У березні "Новачком" було отруєно екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію, захворів також поліцейський Нік Бейлі, який працював на місці інциденту.

У червні після отруєння "Новачком" було госпіталізовано мешканців Еймсбері Чарлі Роулі і його подругу Дон Стерджесс. Усі постраждалі, окрім Стерджесс, вижили.

Слідство не вважає інцидент із Роулі і Стерджесс спланованим замахом. Роулі повідомив слідчим, що знайшов флакон із рідиною, вирішив, що це духи, і дав його Стерджесс. Та нанесла рідину собі на обличчя і зап'ястя.

Лондон стверджує, що "Новачок" розробили в Росії. Москва цю інформацію заперечує.

Про те, що виписаного з лікарні в липні знову госпіталізували, повідомили 20 серпня. Причиною стало погіршення зору. Пізніше Метью Роулі сказав, що у брата підозрюють менінгіт.